fredag 21 mars 2008

Glad påsk!


Pyssel är inget som ligger på topp när det gäller aktiviteter hos barnen i mitt hus. Men däremot har de kommit på att det kan vara mycket lönsamt att gå påskkärring - man kan få mycket godis och även pengar :-)

Att knepa ihop små kycklingar och annat på papper så att det räcker för att få korgen fylld med godis skulle ta evigheters evigheter i vår familj... Och det skulle vara mycket suckande och stönande. Men ska man ha godis så ska man också dela ut någorlunda fina påskkort och där med basta - annars får man inte gå påskkärring enligt mig!

Så vi har löst det genom att jag gör i ordning några ägg-ovaler som jag skriver Glad Påsk på i datorn, printar ut några såna ark. Fick plats ungefär 9 påskägg på en A4:a. Sen vänder vi på pappret och barnen målar hej vilt på baksidan i alla färger som finns på denna jord. Sen får papprena torka (tar några dygn pga vattenmängden målarna använder...). Sen klipper vi ut äggen från de målade arken och tar glittertuschpennor och målar lite dekor i färgen.
Tjusigt! Så har vi massproducerat en hel massa ägg, blev54 ägg i år (3 ark var att måla). De fick bra "betalt för dem" i går på rundan i området där vi bor. Så idag finns två sockerstinna barn här i huset.
Glad Påsk!

Inga kommentarer: