onsdag 9 april 2008

Sladdlöst

Sladdlösa grejer är ju jättebra när man använder dem (vill inte vara utan dem).
Men det finns två stora nackdelar med dem de behöver laddas och de finns ju aldrig där de borde vara eftersom de inte är förankrade i väggen...

Jag har varit på Webbdagarna i Stockholm idag och där var det faktiskt en föreläsare som tog upp problemet med just laddare (i hans fall gällde det mobiltelefoner). Det finns ingen standard för laddare, varenda liten mojng ska ju ha sin laddare, så huset svämmar ju över av alla dessa laddare. Problemet uppkom även när vi åkte till fjällen och halva packningen var sladdar...
Jag skulle vilja ha trådlös laddning. Så kunde mojängerna sköta laddningen själva. När de börjar känna sig hängiga skulle det bara vara att suga åt sig lite joner från ett närbelägget vägguttag i huset.

De andra dilemmat tog de inte upp på webbdagarna så det kanske är specifikt för vår familj. Vi har en sladdlöstelefonlur i vårt hus (150 kvm) och varje gång det ringer så får man irra omkring och leta i bokhyllor, sängar, under kuddarna i soffan m.m. och hoppas på en uthållig själ i andra änden av telefonlinjen... Det finns inte en pryl som ska vara där den borde vara i vårt hus. Om de finns på rätt plats beror det på att det är en säng, soffa eller liknande som ingen ännu har orkat kåka iväg med.

1 kommentar:

Anonym sa...

Jo, detta med sladdlöst.... Visst är det bra när man väl vet var grejorna är plus de ska ju funka. Men man glömmer ju titt som tätt att lägga telefonen på laddning, mobilen på laddning, sladdlösa skruvdragare som inte funkar som de ska osv..